Ylämaankarjan liha on erinomaista pihvilihaa. Korsirehuruokinnasta ja pitkästä kasvatusajasta johtuen liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista, väriltään tummanpunaista ja maultaan hieman riistan makuun vivahtava.
Tutkimusten mukaan highlandin lihassa on vähemmän rasvaa, kolesterolia ja enemmän rautaa sekä proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa. Eläimemme ruokitaan täysin korsirehulla, eikä ruokinnassa käytetä lainkaan viljaa.
Pala 100 g | Highland paisti | Keskiverto naudanpaisti |
Rasva | 4,2 | 13,5 |
Kolesteroli | 45,8 | 63,0 |
Proteiini | 22,4 | 18,9 |
Rauta | 2,0 | 2,3 |
Pala 100 g | Highland lapa | Muu lapa |
Rasva | 4,7 | 10,6 |
Kolesteroli | 42,2 | 63,0 |
Proteiini | 21,6/td> | 20,2 |
Rauta | 2,3 | 1,9 |
Pala 100 g | Highland file | Muu file |
Rasva | 7,1 | 22,8 |
Kolesteroli | 37,0 | 67,0 |
Proteiini | 31,8 | 21,6 |
Rauta | 2,3 | 1,6 |
Pala 100 g | Highland keskiverto | Muu keskiverto |
Rasva | 4,5 | 15,6 |
Kolesteroli | 40,9 | 64,3 |
Proteiini | 20,7 | 18,6 |
Rauta | 2,1 | 2,0 |