HIGHLANDIN LIHAN SUORAMYYNTI

Ylämaankarjan liha on erinomaista pihvilihaa. Korsirehuruokinnasta ja pitkästä kasvatusajasta johtuen liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista, väriltään tummanpunaista ja maultaan hieman riistan makuun vivahtava.

Tutkimusten mukaan highlandin lihassa on vähemmän rasvaa, kolesterolia ja enemmän rautaa sekä proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa. Eläimemme ruokitaan täysin korsirehulla, eikä ruokinnassa käytetä lainkaan viljaa.

Tutkimustuloksia

Pala 100 g Highland paisti Keskiverto naudanpaisti
Rasva 4,2 13,5
Kolesteroli 45,8 63,0
Proteiini 22,4 18,9
Rauta 2,0 2,3
Pala 100 g Highland lapa Muu lapa
Rasva 4,7 10,6
Kolesteroli 42,2 63,0
Proteiini 21,6/td> 20,2
Rauta 2,3 1,9
Pala 100 g Highland file Muu file
Rasva 7,1 22,8
Kolesteroli 37,0 67,0
Proteiini 31,8 21,6
Rauta 2,3 1,6
Pala 100 g Highland keskiverto Muu keskiverto
Rasva 4,5 15,6
Kolesteroli 40,9 64,3
Proteiini 20,7 18,6
Rauta 2,1 2,0

Taulukon lähde